Kluski śląskie są obowiązkową pozycją w kuchni polskiej.
Idealne do zrazów, pieczeni czy gulaszu. Doskonale komponują się z modrą kapustą lub
buraczkami. Są łatwe do wykonanie, pyszne i uwielbiane przez dzieci. Serdecznie
zapraszam do ich ugotowania, naprawdę warto :)
Strony
▼
sobota, 28 listopada 2015
poniedziałek, 23 listopada 2015
Fasolka po bretońsku
Zaczęły się długie, ponure i szare dni. W dodatku jest coraz chłodniej. Po
powrocie z pracy marze tylko o tym by przebrać się w obszerny sweter i zjeść talerz
rozgrzewającej zupy. Niekiedy zamiast zupy mam ochotę na coś bardziej
treściwego. Idealnie nadaję się do tego fasolka po bretońsku. Fantastycznie rozgrzewa i nasyca, polecam
gorąco!
piątek, 13 listopada 2015
Mleko kokosowe
Mleko kokosowe domowej roboty jest idealną alternatywą dla
wszystkich na diecie bez laktozowej. Jest również doskonały dodatkiem do kawy,
czy nasion chia. Polecamy :)
piątek, 6 listopada 2015
Kokosanki
Jakie lubicie kokosanki?
Ja uwielbiam chrupiące z wierzchu, a miękkie w środku.
Jeśli Wy też, to mam przepis dla Was. Domowe wykonanie gwarantuje doskonały smak i brak chemicznych dodatków w postaci polepszaczy smaku, czy zapachu. Przygotowanie ich zajmuje tylko chwilkę, polecam :)
Ja uwielbiam chrupiące z wierzchu, a miękkie w środku.
Jeśli Wy też, to mam przepis dla Was. Domowe wykonanie gwarantuje doskonały smak i brak chemicznych dodatków w postaci polepszaczy smaku, czy zapachu. Przygotowanie ich zajmuje tylko chwilkę, polecam :)