Dzisiaj chciałyśmy Wam zaproponować przepis na pyszne grzanki w wersji light. Jest to doskonała przekąska zarówno na śniadanie, jak i na kolacje. Danie to ma nieco mniej kalorii niż tradycyjne grzanki, a pozostaje równie smaczne. My do przygotowania naszych grzanek użyłyśmy parówek z indyka, ale jeszcze lepsza byłaby chuda wędlina z drobiu. Warzywa możemy dodawać według upodobań i tworzyć własne kompozycje.
Ilość porcji: 2
Czas rpzygotowania: 10 minut + 15 minut pieczenia
Składniki:
- 4 kromki chleba ciemnego ( my miełyśmy słonecznikowy)
- masło ziołowe
- papryka
- dwa parówki z indyka
- cebula
- mozzarella light
Kromki chleba cieniutko smarujemy masłem. Na to układamy pokrojone parówki, nieco papryki i cebulki. Na całość nakładamy pokrojony w plastry ser. Możemy doprawić według uznania. Zapiekamy w piekarniku przez 10-15 minut w temp 180 stopni, najlepiej na termoobiegu. Zajadamy ciepłe i chrupiące!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz