Dzisiejsza propozycja to pyszne kotleciki serowe. Danie idealne zarówno dla wegetarian, jak i wielbicieli mięs. Kotleciki smakują wspaniale, są szybkie w przygotowaniu i fatastyczne w smaku! Nic tylko zajadać.
Czas przygotowania: 15 minut
Ilośc porcji: 8 kotlecików
Składniki:
- 400g żółtego sera (np. Gouda)
- 2 jajka
- bułka tarta
- olej
Żółty ser tniemy w plastry centymetrowej grubości. Na każdym z plastrów wykonujemy delikatne zygzaki widelcem, by panierka dokładniej przywarła. Ser maczamy w jajku i bułce tertej, po czym ponownie w jajku i bułce tartej. Układamy na rozgrzanej patelni, chwilkę smażymy. Kiedy spód kotlecika nam się zarumieni przewracamy go na drugą stronę i również chwilę smażymy. Podajemy od razu po zdjęciu z patelni np. z sosem żurawinowym.
Uwielbiam takie kotleciki, mniam!
OdpowiedzUsuń