Dzisiaj propozycja na dość nie typową jajecznicę, gdyż z
dodatkiem zacnego awokado. Ten bogaty w witaminy i składniki odżywcze owoc
zazwyczaj jest używany do koktajli i deserów. U nas w wersji śniadaniowej z
jajecznicą. Warto spróbować, bo danie jest nie tylko zdrowe, idealne dla kobiet
w ciąży, diabetyków czy osób mających problemy z wątroba, ale również bardzo
smaczne :)
Ilośc porcji: 1
CZas przygotowania: 5 minut
Składniki:
- 2 jajka
- Szczypiorek
- Łyżeczka masła
- Sól ziołowa, pieprz
Awokado myjemy, przekrajamy na pół i obieramy. Kroimy w kostkę. Szczypiorek
myjemy i drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy nieco masła, wbijamy jajka.
Doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy jajka zaczną się ścinać wrzucamy awokado i
szczypiorek. Podajemy na ciepło z grzankami. Smacznego!
wprost uwielbiam awokado, jajecznica z nim jest cudowna
OdpowiedzUsuńO rany, jak ja teraz żałuję, że nie zajrzałam tu wcześniej. Wczoraj pochłonęłam awokado :( a mogło być tak pięknie i smakowicie połączone z jajecznicą.
OdpowiedzUsuńNaprawdę śietnie napisane. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń