wtorek, 28 stycznia 2014

Jajecznica z awkado

Dzisiaj propozycja na dość nie typową jajecznicę, gdyż z dodatkiem zacnego awokado. Ten bogaty w witaminy i składniki odżywcze owoc zazwyczaj jest używany do koktajli i deserów. U nas w wersji śniadaniowej z jajecznicą. Warto spróbować, bo danie jest nie tylko zdrowe, idealne dla kobiet w ciąży, diabetyków czy osób mających problemy z wątroba, ale również bardzo smaczne :)


Ilośc porcji: 1
CZas przygotowania: 5 minut

Składniki:
  • ½ awokado
  • 2 jajka 
  • Szczypiorek
  • Łyżeczka masła
  • Sól ziołowa, pieprz
Awokado myjemy, przekrajamy na pół i obieramy. Kroimy w kostkę. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy nieco masła, wbijamy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy jajka zaczną się ścinać wrzucamy awokado i szczypiorek. Podajemy na ciepło z grzankami. Smacznego!




3 komentarze:

  1. wprost uwielbiam awokado, jajecznica z nim jest cudowna

    OdpowiedzUsuń
  2. O rany, jak ja teraz żałuję, że nie zajrzałam tu wcześniej. Wczoraj pochłonęłam awokado :( a mogło być tak pięknie i smakowicie połączone z jajecznicą.

    OdpowiedzUsuń
  3. Naprawdę śietnie napisane. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly