Zachwycone jajecznicą z awokado postanowiłyśmy ponownie
wykorzystać ten owoc z połączeniu z jajkiem. Tym razem przyrządziłyśmy pastę
jajeczną. Efekt przeszedł nasze
oczekiwania. Delikatna w smaku, aromatyczna, rozpływająca się w ustach.
Pychota!
Składniki:
- 2 jajka
- ½ awokado
- 1 łyżka majonezu
- Szczypiorek
- Sól, pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Następnie chłodzimy, obieramy i
dusimy widelcem. Awokado obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę, dorzucamy
do jajka. Dokładamy tam majonez oraz doprawiamy solą i pieprzem. Kilka liści
umytego szczypiorku siekamy oraz dokładamy do naszej pasty. Całość delikatnie
mieszamy. Smarujemy chleb lub bułkę i zajadamy! Smacznego.
Hmm.....nigdy nie jadłam takiej pasty i bardzo jestem ciekawa jej smaku.....:)
OdpowiedzUsuńJuż jajecznica z awokado wołała mnie głośno, ale ta pasta po prostu wrzeszczy do mnie zrób mnie jestem doskonała :)
OdpowiedzUsuń