Bardzo prosta, smaczna propozycja na przekąskę podczas Śniadania
Wielkanocnego. Wystarczy zmieszać elementy sosu, ułożyć ugotowane jajka i
gotowe. Sos można dowolnie doprawić wedle preferencji domowników, dorzucić do
niego czosnek lub ostrą paprykę. Szczypiorek można zastąpić koperkiem lub
rzeżuchą. Co kto lubi J
Potrawa wolna od glutenu.
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- 6 jajek przepiórczych
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- szczypiorek
- Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól,
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek.
Elementy sosu umieszczamy w miseczce, doprawiamy oraz dodajemy posiekany
szczypiorek (zostawiając szczyptę do posypania z góry). Całość mieszamy. Sos wylewamy
na talerz, układamy w nim jajka i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.
świetna propozycja świąteczna
OdpowiedzUsuńwiosenne jajeczka :)
OdpowiedzUsuńIdealne na świąteczny stół :)
OdpowiedzUsuńWyglądają jak małe mozzarelle. Świetna alternatywa na śniadanko ;-)
OdpowiedzUsuńknife&spoon
Nigdy nie jadłam tych jajek. Bardzo fajny pomysł na wielkanocny stół :-)
OdpowiedzUsuńJadłyśmy kiedyś te jajka ale strasznie trudno się obierały... Chyba jednak wolimy zwykłe :D
OdpowiedzUsuńFajne, lekkie i wiosenne wydanie jajek :) też je dzisiaj kupiłam....
OdpowiedzUsuńJa też nie próbowałam, ale może w Święta będzie okazja:)
OdpowiedzUsuńjajeczka przepiórcze są delikatniejsze w smaku, bardzo je lubię:)
OdpowiedzUsuńSmaczna alternatywa :)
OdpowiedzUsuńciekawa jestem tych jajek, jeszcze nie miałam okazji spróbować
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł, jedynie sos majonezowy zamieniłabym na jogurtowy :)
OdpowiedzUsuńna bogato :D wyglądają cudnie!
OdpowiedzUsuń