Dzisiaj mamy dla Was propozycję na nietypowe ciasto. Tego
typu przepisy do tej pory rzadko kiedy gościły na blogu, ale mam nadzieję, że z
czasem to się zmieni. Chcemy Wam bowiem zaproponować bananowe brownie. Co
w nim nietypowego zapytacie? Ano fakt, że został
upieczony bez cukru, bez glutenu i bez laktozy ;) Po takim opisie tego ciasta
na naszym facebooku padło pytanie, czy smak został? Śpiesznie donosimy, że
został, jak najbardziej jest obecny i jest zdecydowanie obłędny! Niedowiarkom polecamy wypróbować
przepis :)
Przepis w nieco zmienionej formie pochodzi ze strony www.hpba.pl
Czas przygotowania: 15 minut + czas pieczenia
Ilość porcji: Mała keksówka
Składniki:
- 200g mąki ryżowej
- 100g ksylitolu
- 3 banany
- 2 łyżki kakao
- 60g oleju kokosowego
- 50 ml mleka roślinnego np. sojowego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki soli
Banany rozcieramy widelcem i mieszamy ze wszystkimi
składnikami. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane
ciasto. Wkładamy do piekarnika nastawionego na 180 stopni na około 40 minut.
Podajemy samodzielnie lub z domowym dżemem. Smacznego.
Robiłam brownie bananowe, smaczne jest:)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na lżejszą wersję :-) porywam kawałek :-)
OdpowiedzUsuńmniammmmm!
OdpowiedzUsuńSuper! Muszę wypróbować bo zapowiada się pysznie!
OdpowiedzUsuńMniam ! Każde ciacho z bananem w środku wychodzi pyszne !
OdpowiedzUsuńCzyli ciasto dla mnie:)
OdpowiedzUsuńzrobię dziś:D
OdpowiedzUsuńU mnie podobne ciacho...mniam :)
OdpowiedzUsuńU mnie podobne ciacho...mniam :)
OdpowiedzUsuńCiasto totalnie w naszych smakach :D Pycha :D
OdpowiedzUsuń