Dzisiaj zapraszamy na bardzo prostą i niezwykle pyszną zupę
krem dla dzieci z dyni i batata. Zupę robi się szybko i jest niezwykle prosta
w przygotowaniu. W smaku lekko słodka, za sprawą batata, bardzo przypada do
gustu małym koneserom (i nie tylko im :))
Potrawa wolna od glutenu
Czas przygotowania: 5 minut + czas na ugotowanie warzyw
Czas przygotowania: 5 minut + czas na ugotowanie warzyw
Ilość porcji: 4 miseczki
Składniki:
- 200g nieobranej dyni hokkaido (mniej więcej ¼)
- 3 małe ziemniaki
- Batat
- Mała marchewka
- 500ml bulionu
Warzywa obieramy i umieszczamy w delikatnie osolonej wodzie.
Gotujemy do miękkości. Odcedzamy i zalewamy bulionem. Całość blenderujemy i
kosztujemy. Doprawiamy w razie konieczności solą i pieprzem. Smacznego.
Jeden ze smakoszy nie mógł wytrzymać do końca sesji zdjęciowej :)
pychota:)
OdpowiedzUsuńAtam dla dzieci - ja bym ją z chęcią zjadła:)
OdpowiedzUsuńPhi - sama bym taką zjadła :D
OdpowiedzUsuń