Latem chętnie zamieniamy nasze cztery ściany na plener. Z
wielką chęcią wychodzimy odpoczywać w promieniach słońca lub wręcz
przeciwnie aktywnie spędzać czas na świeżym powietrzu. Pikniki,
grille, ogniska to stały element tych słonecznych dni, za którymi tęsknimy w zimowe
wieczory. Mamy dla Was propozycje na przekąski podczas takich właśnie wypadów za miasto. Pyszne, delikatnie kanapeczki z serem
camembert i konfiturą wiśniową, do tego możemy dodać melona
owiniętego szynką. Szybkie i smaczne w przygotowaniu. Do takich przystanek, jak
i letnich wypadów doskonale będzie się komponować wino Mionetto Prosecco produkowane
przez HENKELL & CO.
VINPOL Polska Sp. z o.o. Jest to włoskie delikatne wino musujące z
regionu Treviso. Mionetto jest wytwarzane z białej odmiany winogron glera z
wyczuwanalną nutą miodu, dojrzałego jabłka oraz białej brzoskwini. Idealnie
chłodzi i orzeźwia w skwarne dni zostawiając delikatny owocowy posmak.
Czas
przygotowania: 10 minut
Ilość
porcji: 2
Składniki:
- Bagietka (jedna duża)
- kawałek masła ok. 30g
- Krążek sera camembert
- Konfitura wiśniowa
- Koperek (2-3 gałązki)
Dodatkowo:
- Melon (1/2 jakie wielkości)
- Szynka parmeńska lub serrano
Bagietkę ukośnie kroimy na plastry. Kromeczki smarujemy
masłem, nakładamy kawałek sera i łyżeczkę konfitury wiśniowej, przyozdabiamy
koperkiem. Melon kroimy w paski i owijamy szynką. Smacznego.
Post powstał przy współpracy z producentem HENKELL & CO. VINPOL Polska Sp. z o.o.
Wspaniałe kanapeczki😉
OdpowiedzUsuń