środa, 2 sierpnia 2017

Kanapeczki z serem camembert i konfiturą wiśniową

Latem chętnie zamieniamy nasze cztery ściany na plener. Z wielką chęcią wychodzimy odpoczywać w promieniach słońca lub wręcz przeciwnie aktywnie spędzać czas na świeżym powietrzu. Pikniki, grille, ogniska to stały element tych słonecznych dni, za którymi tęsknimy w zimowe wieczory. Mamy dla Was propozycje na przekąski podczas takich właśnie wypadów za miasto. Pyszne, delikatnie kanapeczki z serem camembert i konfiturą wiśniową, do tego możemy dodać melona owiniętego szynką. Szybkie i smaczne w przygotowaniu. Do takich przystanek, jak i letnich wypadów doskonale będzie się komponować wino Mionetto Prosecco produkowane przez HENKELL & CO. VINPOL Polska Sp. z o.o. Jest to włoskie delikatne wino musujące z regionu Treviso. Mionetto jest wytwarzane z białej odmiany winogron glera z wyczuwanalną nutą miodu, dojrzałego jabłka oraz białej brzoskwini. Idealnie chłodzi i orzeźwia w skwarne dni zostawiając delikatny owocowy posmak. 



Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
  • Bagietka (jedna duża)
  • kawałek masła ok. 30g
  • Krążek sera camembert
  • Konfitura wiśniowa
  • Koperek (2-3 gałązki)
Dodatkowo:
  • Melon (1/2 jakie wielkości)
  • Szynka parmeńska lub serrano
Bagietkę ukośnie kroimy na plastry. Kromeczki smarujemy masłem, nakładamy kawałek sera i łyżeczkę konfitury wiśniowej, przyozdabiamy koperkiem. Melon kroimy w paski i owijamy szynką. Smacznego.






Post powstał przy współpracy z producentem HENKELL & CO. VINPOL Polska Sp. z o.o.

1 komentarz:

Printfriendly