wtorek, 22 listopada 2016

Zupa krem z dyni i batata dla dzieci

Dzisiaj zapraszamy na bardzo prostą i niezwykle pyszną zupę krem dla dzieci z dyni i batata. Zupę robi się szybko i jest niezwykle prosta w przygotowaniu. W smaku lekko słodka, za sprawą batata, bardzo przypada do gustu małym koneserom (i nie tylko im :))




Potrawa wolna od glutenu
Czas przygotowania: 5 minut + czas na ugotowanie warzyw
Ilość porcji: 4 miseczki
Składniki:
  • 200g nieobranej dyni hokkaido (mniej więcej ¼)
  • 3 małe ziemniaki
  • Batat
  • Mała marchewka
  • 500ml bulionu
Warzywa obieramy i umieszczamy w delikatnie osolonej wodzie. Gotujemy do miękkości. Odcedzamy i zalewamy bulionem. Całość blenderujemy i kosztujemy. Doprawiamy w razie konieczności solą i pieprzem. Smacznego.



Jeden ze smakoszy nie mógł wytrzymać do końca sesji zdjęciowej :)


3 komentarze:

Printfriendly