Uwielbiamy dania z grilla: kurczaka, kiełbasę, warzywka, a nawet owoce. Dzisiaj chciałyśmy Wam
zaproponować wyśmienite szaszłyki z kurczakiem i ananasem. Danie bardzo
delikatne, lekkie o fantastycznym ciekawym smaku. Wszystkie panie zazwyczaj szaleją za nim :)
- Dwie piersi z kurczaka
- Kilka plasterków ananasa
- 1 łyżeczka kurkumy
- 2 łyżeczki tymianku
- Oliwa
- Kilka kropli soku z cytryny
Kurczaka myjemy pod bieżącą wodą
i kroimy w kostkę. Składniki marynaty mieszamy ze sobą, układamy w niej
kurczaka i odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Ananasa kroimy w
kostkę. Na patyczki od szaszłyków nadziewamy na przemian kurczaka i ananasa.
Grillujemy krótko, często obracając. Podajemy na ciepło np. z sałatką.
Pomysł na przepis zaczerpnięty ze strony kwestiasmaku.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz