Strony

poniedziałek, 26 maja 2014

Boczniaki w panierce

Pyszne boczniaki w panierce ala schabowy to wyśmienita alternatywa dla mięsa. Niezwykle ciekawe grzyby, przesmażone na aromatycznym masełku mają wspaniały smak i aromat. Koniecznie musicie spróbować :)




Składniki:
  • 10 boczniaków
  • 50g mąki
  • 50g bułki tartej
  • Jajko
  • 50g masła
  • Świeżo mielony pieprz, sól



Do trzech miseczek wsypujemy odpowiednio mąkę, bułkę tartą oraz wbijamy jajko. Patelnie stawiamy na średni gaz i rozpuszczamy masło. Grzyby obsypujemy solą i pieprzem. Następnie maczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron i zajadamy. Smacznego







3 komentarze:

  1. Zapraszam do udziału w konkursie:

    www.fochygochy.blogspot.com/2014/05/konkurs-z-ksiazka-w-tle.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Dawno nie robiłam tak przygotowanych boczniaków, całkiem zapomniałam, dzięki z przypomnienie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie boczniaki :)

    OdpowiedzUsuń