Pyszne boczniaki w panierce ala schabowy to wyśmienita
alternatywa dla mięsa. Niezwykle ciekawe grzyby, przesmażone na aromatycznym
masełku mają wspaniały smak i aromat. Koniecznie musicie spróbować :)
Składniki:
- 10 boczniaków
- 50g mąki
- 50g bułki tartej
- Jajko
- 50g masła
- Świeżo mielony pieprz, sól
Do trzech miseczek wsypujemy
odpowiednio mąkę, bułkę tartą oraz wbijamy jajko. Patelnie stawiamy na średni
gaz i rozpuszczamy masło. Grzyby obsypujemy solą i pieprzem. Następnie maczamy
w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron i
zajadamy. Smacznego
Zapraszam do udziału w konkursie:
OdpowiedzUsuńwww.fochygochy.blogspot.com/2014/05/konkurs-z-ksiazka-w-tle.html
Dawno nie robiłam tak przygotowanych boczniaków, całkiem zapomniałam, dzięki z przypomnienie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie boczniaki :)
OdpowiedzUsuń