Przygotowując farsz do jajek zawsze mam tysiące pomysłów.
Najtrudniej jest wybrać ten jeden, najfajniejszy. Zazwyczaj najprostszy przepis jest
najbardziej smaczny. Tak było i tym razem. Żółtko wymieszałam z żółtym serem,
majonezem i przyprawami. Posypałam zielonym dodatkiem i gotowe. Piękne, fajne i
smaczne jajka na Wielkanocny stół gotowe
:)
Potrawa wolna od glutenu.
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 2 jajka
- 1 łyżka drobno startego żółtego sera*
- 1 łyżka majonezu
- Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól
*Możemy użyć odrobinę kurkumy, aby nadzienie miało bardziej
intensywny kolor.
Jajka gotujemy na twardo. Nożem nacinamy jajko z boku (tak jak na zdjęciu) i
wydrążamy żółtko. Rozcieramy wraz z serem i majonezem, dodajemy przyprawy i
napełniamy jajka. Posypujemy rzeżuchą lub innym zielonym dodatkiem. Smacznego
Szybko i smacznie :)
OdpowiedzUsuńTak faszerowanego jajka nie jadłam, pysznie wygląda;)
OdpowiedzUsuńbardzo ładnie zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńTakie jajka są pyszne :-)
OdpowiedzUsuńJajka pysznie smakują z każdym farszem :) Wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńTez lubię ser żółty w połączeniu z jajkiem :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na podkręcenie koloru ;-)
OdpowiedzUsuńTeż nigdy nie mogę się zdecydować:) Ta propozycja mi się podoba:)
OdpowiedzUsuńWyglądają przeuroczo!
OdpowiedzUsuńAch, już nie mogę się doczekać faszerowanych jajek :)
OdpowiedzUsuńteż uwielbiam faszerowane jajka, taki farsz jest prosty i pyszny :-)
OdpowiedzUsuńjaja lubię i ser także :D
OdpowiedzUsuńsuper pomysł który tez może sprawdzić na świąteczny stół:)
OdpowiedzUsuńProsta ajaka pyszna kanapka, mniam
OdpowiedzUsuń