W ostatnią niedziele miałyśmy okazję uczestniczyć w bezpłatnych warsztatach VEGE gotowania organizowanymi przez "Twoja Harmonia" w Studio Jogi Yam. Spotkanie
to nie było typowymi warsztatami. Przede
wszystkim były to zajęcia opowiadające o zdrowym odżywianiu, ciekawostkach ze
świata jedzenia połączone z degustacją potraw wege. Pani Aleksandra Salwach
i Katarzyna Kędzierska opowiadały o tym
jak „odkwasić” nasz organizm, jak ważne jest jedzenie warzyw i owoców oraz
urozmaicanie swojej diety. Proponowały samemu robić zamienniki drogich
sklepowych „rarytasów” takich jak chociażby mleko migdałowe. Razem z panią
Magdaleną Napierałą poczęstowały nas takimi potrawami jak brownie z batatami,
napój pietruszkowy (istna bomba witaminowa) sałatki, pasta z tofu, chipsy z
jarmużu (tak dobrze nam już znane), czy wege pesto podane z batatami. Mimo, że
warsztaty zaczęły się z lekkim opóźnieniem, a całość trwała dość długo to mamy
poczucie poszerzenia naszej wiedzy kulinarnej (i nie tylko). Z niecierpliwością
czekamy na przepisy by móc je wypróbować w domu i podzielić się nimi z Wami :)
Bataty z wege pesto.
Na spotkanie przybyło naprawdę sporo osób.
Prowadzące podczas przygotowywania pesto.
Sałatki.
Pogadanka o odkwaszaniu organizmu i zdrowym żywieniu.
Świetne spotkanie, i pewnie wiele nowych pomysłów można wynieść ;)
OdpowiedzUsuńNie jestem i nie będę vege, ale odkwaszam swój organizm i piję koktajl z pietruszki.
OdpowiedzUsuńTo zawsze można.
Pozdrawiam Cię.
Super warsztaty :-)
OdpowiedzUsuńbrzmi ciekawie :) muszę intensywniej przeszukiwać internet w poszukiwaniach warsztatów :) ich nigdy za wiele!
OdpowiedzUsuńAle super! Zazdroszcze i czekam na przepisy!
OdpowiedzUsuńAle super! Zazdroszcze i czekam na przepisy!
OdpowiedzUsuń