środa, 25 marca 2015

Warsztaty VEGE Gotowania.

W ostatnią niedziele miałyśmy okazję uczestniczyć w bezpłatnych warsztatach VEGE gotowania organizowanymi przez "Twoja Harmonia" w Studio Jogi Yam.  Spotkanie to nie było typowymi warsztatami.  Przede wszystkim były to zajęcia opowiadające o zdrowym odżywianiu, ciekawostkach ze świata jedzenia połączone z degustacją potraw wege. Pani Aleksandra Salwach i  Katarzyna Kędzierska opowiadały o tym jak „odkwasić” nasz organizm, jak ważne jest jedzenie warzyw i owoców oraz urozmaicanie swojej diety. Proponowały samemu robić zamienniki drogich sklepowych „rarytasów” takich jak chociażby mleko migdałowe. Razem z panią Magdaleną Napierałą poczęstowały nas takimi potrawami jak brownie z batatami, napój pietruszkowy (istna bomba witaminowa) sałatki, pasta z tofu, chipsy z jarmużu (tak dobrze nam już znane), czy wege pesto podane z batatami. Mimo, że warsztaty zaczęły się z lekkim opóźnieniem, a całość trwała dość długo to mamy poczucie poszerzenia naszej wiedzy kulinarnej (i nie tylko). Z niecierpliwością czekamy na przepisy by móc je wypróbować w domu  i podzielić się nimi z Wami :)



Bataty z wege pesto.


Na spotkanie przybyło naprawdę sporo osób.


Prowadzące podczas przygotowywania pesto.


Sałatki.

\

Pogadanka o odkwaszaniu organizmu i zdrowym żywieniu.



6 komentarzy:

  1. Świetne spotkanie, i pewnie wiele nowych pomysłów można wynieść ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jestem i nie będę vege, ale odkwaszam swój organizm i piję koktajl z pietruszki.
    To zawsze można.
    Pozdrawiam Cię.

    OdpowiedzUsuń
  3. brzmi ciekawie :) muszę intensywniej przeszukiwać internet w poszukiwaniach warsztatów :) ich nigdy za wiele!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale super! Zazdroszcze i czekam na przepisy!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale super! Zazdroszcze i czekam na przepisy!

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly