Odkąd po raz pierwszy zrobiłam ekspresową pizzę na tortillach
bardzo często do niej wracam. Jest pyszna, smaczna i szybka w przyrządzaniu.
Ostatnio wpadłyśmy na pomysł by bardzo podobną przyrządzić na grillu. Wyszła super! Chrupiące placki z ciągnącym się, aromatycznym serem… mniam! Zachęcamy do wypróbowania tego
przepisu!
Potrawa wolna od glutenu*
Ilość porcji: 6 trójkątów
Czas przygotowania: 5 minut + kilka minut grillowania
Składniki:
- 2 placki tortilli
- 3 plastry szynki szwarcwaldzkiej
- 1/2 kulki mozzarelli
- Kilka listków bazylii
- 1,2 łyżki ulubionego ketchupu
Rozkładamy placek tortilli i smarujemy ketchupem. Mozzarellę
kroimy w plastry, a szynkę na mniejsze kawałki. Układamy na placku dodając
listki bazylii. Przykrywamy drugim plackiem, a całość układamy na grillu. W zależności
od rozgrzania grilla, trzymamy tortille po kilka minut na każdej stronie. Jak
przewracać? Podpieczoną z jednej strony „pizzę” zsuwamy na duży talerz.
Nakładamy na niego drugi, obracamy i zsuwamy na grilla. Zrobione tortille
kroimy na trójkąty a’la pizze i podajemy koniecznie na ciepło. Smacznego :)
świetny pomysł! i składniki jak najbardziej w moim smaku;)
OdpowiedzUsuńRewelacyjny pomysł! Ja tez uwielbiam tą pizzę na tortillach :)
OdpowiedzUsuńSuper. Z pewnością taką zrobię :-)
OdpowiedzUsuńZ grilla to musi mieć naprawdę fajny aromat :D
OdpowiedzUsuńNie pomyślałabym o tortilli z grilla, super pomysł:)
OdpowiedzUsuńcoś wspaniałego:D pycha!
OdpowiedzUsuń