sobota, 22 czerwca 2013

Szaszłyki z kurczakiem i ananasem

Uwielbiamy dania z grilla: kurczaka, kiełbasę, warzywka, a nawet owoce. Dzisiaj   chciałyśmy Wam zaproponować wyśmienite szaszłyki z kurczakiem i ananasem. Danie bardzo delikatne, lekkie o fantastycznym ciekawym smaku. Wszystkie panie  zazwyczaj szaleją za nim :) 




Składniki:
  • Dwie piersi z kurczaka 
  • Kilka plasterków ananasa
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 2 łyżeczki tymianku
  • Oliwa
  • Kilka kropli soku z cytryny
Kurczaka myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w kostkę. Składniki marynaty mieszamy ze sobą, układamy w niej kurczaka i odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Ananasa kroimy w kostkę. Na patyczki od szaszłyków nadziewamy na przemian kurczaka i ananasa. Grillujemy krótko, często obracając. Podajemy na ciepło np. z sałatką.





Pomysł na przepis zaczerpnięty ze strony kwestiasmaku.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly