W tygodniu zazwyczaj nie ma czasu na przygotowywanie czegoś ekstra na pierwszy posiłek w ciągu dnia. Każdy się śpieszy, gdzieś pędzi... Jednakże w sobotę lub niedziele to już inna sprawa. Wówczas mamy czas, by nieco dłużej niż zazwyczaj przyrządzać śniadanie. Potem możemy go na spokojnie celebrować w gronie rodziny :) Na śniadanie w ten weekend proponujemypyszne grzanki na ciepło.
Czaas przygotowania: 10 minut + 15 minut pieczenia
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 4 kromki chleba tostowego
- masło ziołowe
- papryka
- parówka z indyka
- kabanos
- cebula
- żółty ser
- szczypiorek
Chleb smarujemy masłem ziołowym. Na to ukłdamy pokrojoną w plasterki parówkę lub kabanosa. Następnie układamy pokrojoną cebulę lub paprykę według uznania. Posypujemy z wierzchu żółtym serem. Możemy również delikatnie opruszyć oregano. Zapiekamy w piekarniku przez 10 do 15 minut w temp 180 stopni. Po wyjęciu dekorujemy szczypiorkiem i zjadamy na ciepło!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz