piątek, 24 maja 2013

Grzanki

W tygodniu zazwyczaj nie ma czasu na przygotowywanie czegoś ekstra na pierwszy posiłek w ciągu dnia. Każdy się śpieszy, gdzieś pędzi...  Jednakże w sobotę lub niedziele to już inna sprawa. Wówczas mamy czas, by nieco dłużej niż zazwyczaj przyrządzać śniadanie. Potem możemy go na spokojnie celebrować w gronie rodziny :) Na śniadanie w ten weekend proponujemypyszne grzanki na ciepło. 




Czaas przygotowania: 10 minut + 15 minut pieczenia
Ilość porcji: 2

Składniki:
  • 4 kromki chleba tostowego
  • masło ziołowe
  • papryka 
  • parówka z indyka 
  • kabanos
  • cebula
  • żółty ser 
  • szczypiorek
Chleb smarujemy masłem ziołowym. Na to ukłdamy pokrojoną w plasterki parówkę lub kabanosa. Następnie układamy pokrojoną cebulę lub paprykę według uznania. Posypujemy z wierzchu żółtym serem. Możemy również delikatnie opruszyć oregano. Zapiekamy w piekarniku przez 10 do 15 minut w temp 180 stopni. Po wyjęciu dekorujemy szczypiorkiem i zjadamy na ciepło!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly