Macie czasem ochotę coś pochrupać przy piątku? Myślicie
również o Waszym ciele i nie chcecie pchać w siebie „śmieciowego” jedzenia?
Mamy dla Was idealną alternatywę. Zaraz obok domowych chipsów z marchewek i
jarmużu idealnie na wieczorną przekąskę nadadzą się chipsy z buraków. Mniam!
Ilośc porcji: 1
Czas przygotowania : 10 minut + 10 minut pieczenia
Składniki:
- 1 burak
- 1 łyżeczka oleju
- Ulubione przyprawy: np. tymianek, wędzona papryka
Burak obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Układamy na
blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie skrapiamy olejemy i
obsypujemy przyprawami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni termoobieg na
około 10 minut. Obserwujmy plasterki buraków, gdyż długość pieczenia zależy od
grubości plasterków. Wyjmujemy kiedy zaczną się falować i staną się chrupie.
Smacznego.
wyglądają bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam chipsy z buraków, ale domowych jeszcze nie jadłam :) Czas spróbować!
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/