Strony

piątek, 16 marca 2018

Chipsy z buraka


Macie czasem ochotę coś pochrupać przy piątku? Myślicie również o Waszym ciele i nie chcecie pchać w siebie „śmieciowego” jedzenia? Mamy dla Was idealną alternatywę. Zaraz obok domowych chipsów z marchewek i jarmużu idealnie na wieczorną przekąskę nadadzą się chipsy z buraków. Mniam!




Ilośc porcji: 1
Czas przygotowania : 10 minut + 10 minut pieczenia
Składniki:
  • 1 burak
  • 1 łyżeczka oleju
  • Ulubione przyprawy: np. tymianek, wędzona papryka


Burak obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie skrapiamy olejemy i obsypujemy przyprawami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni termoobieg na około 10 minut. Obserwujmy plasterki buraków, gdyż długość pieczenia zależy od grubości plasterków. Wyjmujemy kiedy zaczną się falować i staną się chrupie. Smacznego.







2 komentarze:

  1. wyglądają bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam chipsy z buraków, ale domowych jeszcze nie jadłam :) Czas spróbować!
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń