wtorek, 22 grudnia 2015

Karp w czterech odsłonach

Ile domowników przy stole tyle gustów i smaków. Jedna osoba lubi jeść tradycyjnie, inna woli kuchnie nowoczesną, a kolejna stawia na zdrowy styl życia. Dobra gospodyni zazwyczaj chce dogodzić wszystkim gościom i przygotowuje rozmaite potrawy wiedząc co, kto lubi. W tym roku chciałybyśmy ułatwić zadanie i prezentujemy karpia w czterech różnych smakach. Każdy znajdzie coś dla siebie (lub bliskich) :)

Przepis na tradycyjnego karpia smażonego znajdziecie tutaj. Jest on zdecydowanie przeznaczony dla osób, które kochają się w tradycyjnych smakach kuchni polskiej.




Osoby dbające o linie z pewnością zadowoli przepis na karpia przygotowanego na parze. Zdrowo i dietetycznie.



Karp w migdałach to idealna propozycja dla osób lubiących kuchnie nowoczesną o ciekawych, niebagatelnych smakach.



Osoby rozkochane w kuchni francuskiej z pewnością polubią przepis na karpia smażonego w czerwonym winie.





Jakie Wy macie sposoby na karpia? Może polecicie nam jakiś fajny przepis do wypróbowania? :)

4 komentarze:

  1. Karpia nie lubię, to znaczy boję się nadmiaru ości po pewnej Wigilii :) Ale do tamtego czasu kochałam karpia w piernikowym sosie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie przepadam za karpiem - u mnie w domu się go nie robi, bo nikt go nigdy nie je, ale ten przepis z nim w roli głównej smażonym w czerwonym winie, brzmi i wygląda fenomenalnie ! Takiego karpia chętnie bym spróbowała:) Wesołych Świąt !

    OdpowiedzUsuń
  3. Cztery wersje, a wszystkie pyszne.

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly