czwartek, 11 lipca 2013

Kotleciki serowe

Dzisiejsza propozycja to pyszne kotleciki serowe. Danie idealne zarówno dla wegetarian, jak i wielbicieli mięs. Kotleciki smakują wspaniale, są szybkie w przygotowaniu i fatastyczne w smaku! Nic tylko zajadać.






Czas przygotowania: 15 minut
Ilośc porcji: 8 kotlecików

Składniki:
  • 400g żółtego sera (np. Gouda) 
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej

Żółty ser tniemy w plastry  centymetrowej grubości. Na każdym z plastrów wykonujemy delikatne zygzaki widelcem, by panierka dokładniej przywarła. Ser maczamy w jajku i bułce tertej, po czym ponownie w jajku i bułce tartej. Układamy na rozgrzanej patelni, chwilkę smażymy. Kiedy spód kotlecika nam się zarumieni przewracamy go na drugą stronę i również chwilę smażymy. Podajemy od razu po zdjęciu z patelni np. z sosem żurawinowym.










1 komentarz:

Printfriendly