niedziela, 21 lipca 2013

Kotlety z indyka w kokosowej panierce

Tradcyjny niedzielny obiad wcale nie musi być nudny! Wystarczy niewielkie urozmaicenie w panierce by danie nabrało całkiem nowego smaku. Naszą propozycją jest dosypanie do zwykle używanej bułki tartej nieco wiorków kokosowych! Kotlety nabieraja wowczas całkiem nowego, orginalnego smaku.




Czas przygotowania: 15minut

Składniki:
  • piersi z indyka
  • bułka tarta
  • wiórki kokosowe
  • jajko
  • sól i pieprz
  • 20g margaryny
Piersi z indyka rozbijamy tłuczkiem. W miseczce rozbijamy jajko. Na talerzyku mieszamy bułkę tartą z wiórkami w proporcji 1:1. Na patelni rozgrzewamy nieco margaryny. Piersi  z indyka solimy i posypujemy  pieprzem z obu stron. Następnie maczamy w jajku i panierce, następnie ponownie w jajku i panierce. Smażymy kotlety na rozgrzanej patelni uważając by panierka się nie przypaliła. Gotowe kotlety podajemy z ziemniakami lub ryżem.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly