Macie ochotę na pyszne, wilgotne i dietetyczne muffinki? Z
dodatkiem dyni i jabłka to prawie sałatka, a nie deser :) Jednakże jedna uwaga: niebezpiecznie
wciągają i nie uda Wam się poprzestać na jednej :)
Strony
▼
środa, 22 lutego 2017
piątek, 17 lutego 2017
Restauracje w Poznaniu: Maniok
Zdradzę Wam jeden z naszych sektretów. Mamy rodzinną tracyję obchodzenia urodzin, czy imienin w restauracji. Tak by nikt nie musiał gotować, kupować, sprzątać i biegać dookoła innych osób. Niedawno jedna z nas miała urodziny (okrągłe 18 oczywiście :)) i w związku z tym wybrałyśmy się by świętować na "miasto". Nasz wybór padł na Maniok, oto kilka słów o nim :)
Jaga
wtorek, 14 lutego 2017
Konkurs z CookUp Studio - Warsztaty domowa piekarnia z Jackiem Bany
Kochani! Wraz z CookUp Studio mamy dla Was fantastyczny
konkurs. Do wygrania warsztaty z wirtuozem piekarnictwa Jacekiem Bany z pracowni To nie Piekarnia.
Warsztaty odbywają się już w tą sobotę 18.02 o godz. 11:00 w Poznaniu. Aby wygrać wejście
na warsztaty wraz z osobą towarzyszącą wystarczy napisać na naszym profilu Faceooka pod postem konkursowym z czym kojarzy Wam się
zapach chleba :) Odpowiedzi można udzielić do piątku do godz. 15.00. W piątek
koło godziny 16.00 ogłosimy zwycięzcę konkursu wyłonionego na drodze losowania. Będziemy wówczas prosić zwycięzcę o
maila i numer telefonu.
Kilka słów o warsztatach znajdziecie tutaj!
Jeśli nie jesteście przekonani czy warto wziąć udział w
konkursie tutaj nasza relacja z ostatnich warsztatów.
Zapraszamy do zabawy! J
poniedziałek, 13 lutego 2017
Różowe naleśniki
Były już zielone naleśniki, nadszedł czas na różowe. Ten
piękny kolor zawdzięczają dodatku… buraka oczywiście :) Mimo, że jego obecność
zaznacza się mocno kolorem to smak jest mało wyczuwalny. Jeśli macie w domu jakieś
małe księżniczki to idealna propozycja na śniadanie dla nich :)
piątek, 10 lutego 2017
Pierogi pieczone z farszem z kurczaka, pomidorów i żółtego sera
W Poznaniu na ulicy Wrocławskiej była bardzo fajna
restauracja, która podawała pierogi z pieca. Ostatnio przechodząc tamtędy stwierdziłam,
że chętnie bym do niej zajrzała na pierogi z mięsem. Okazało się to jednak
niemożliwe, bo restauracji tej już nie ma :( Postanowiłam zatem sama je zrobić.
Znalazłam przepis na stronie Ooomnomnomnom i wzięłam się do roboty. Wyszło
pysznie. Polecam!
środa, 8 lutego 2017
Walentynkowy E-book pełen słodkości
Mamy dla Was walentynkowy prezent :) Podobnie jak prze Świętami Bożego Narodzenia wraz z innymi blogerkami kulinarnymi przygotowałyśmy e-book pełen słdokich przepisów na walentynki :) Znajdziecie tam mnóstwo inspiracji na fantastyczne desery, kilka słów na temat wyboru kwiatów, czy o afrodyzjakach w kuchni. Zapraszamy do pobrania :)
Serdecznie dziękuje wszystkim którzy przyczynili się do powstania tego e-booku, a w szczególności Agnieszce z NES STUDIO za złożenie wszystkiego w całość :)
poniedziałek, 6 lutego 2017
Pesto buraczane
Buraki bez wątpienia odwzajemniają moją buraczaną miłość bo
ciągle podpowiadają mi co mogę z nich przyrządzić. Inspiracji i pomysłów nie ma
końca, a na stole co chwile jest nowa sałatka, zupa, czy deser. Pośród tych wszystkich
nowości zapomniałam wspomnieć na blogu o jednym z moich ulubionych dań obiadowych
z udziałem burka, czyli pesto buraczanym. Danie to łączy moje dwie wielkie pasje: buraki i makaron (czy może być jeszcze lepiej?:) Ano może, wygląd dania.Rzadko kiedy można podać danie o pięknym, różowym kolorze, a właśnie taki piękny intensywny kolor pesto nadaje makaronowi. Kiedy widzimy je na talerzu nie możemy się doczekać momentu, aż zaczniemy jeść.
czwartek, 2 lutego 2017
Pierogi ze szpinakiem
Jeśli lubicie pierogi tak bardzo jak ja (ku rozpoczy mojej figury:)) jest to przepis dla Was.
Fajne, szybkie w przygotowaniu ciasto, doskonale klejące się i miękkie po ugotowaniu. Do środka pyszny (zdrowy!) farsz ze szpinakiem i suszonymi pomidorami bez dodatku soli. Jest to bardzo fajne danie na zimową porę kiedy nie mamy dostępu do świeżego szpinaku, a chcemy się nim w pełni nacieszyć :)
Fajne, szybkie w przygotowaniu ciasto, doskonale klejące się i miękkie po ugotowaniu. Do środka pyszny (zdrowy!) farsz ze szpinakiem i suszonymi pomidorami bez dodatku soli. Jest to bardzo fajne danie na zimową porę kiedy nie mamy dostępu do świeżego szpinaku, a chcemy się nim w pełni nacieszyć :)
środa, 1 lutego 2017
Brownie buraczane
Moje buraczane love trwa nadal. Tym razem ta miłość przerodziła
się w ciasto z udziałem buraka. Bardzo fajne, wilgotne, niezwykle smaczne
buraczano-czekoladowe cudo. Wypórbujcie koniecznie.