środa, 15 maja 2013

Jajecznica z pomidorami i szczypiorkiem

Jajecznica z rana to jedno z najbardziej wartościowych i odżywczych rodzajów śniadania. A jajecznica z dodatkiem pomidora i szczypiorku? Bomba witamin, pierwiastków i białka. Nic, tylko zajadać!



Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji : 3

Składniki:
  • 4 jajka 
  • Kilka pomidorków koktajlowych (około 10)
  • 2 parówki z indyka
  • Cebula
  • Szczypiorek
  • Nieco masła 
  • Sól, pieprz
Na patelni rozpuszczamy nieco masła. Kroimy cebulę w piórka i podsmażamy chwilę na maśle. W tym czasie pomidorki rozkrajamy na cztery kawałki, szczypiorek siekamy, a parówki kroimy w kostkę. Do cebuli dodajemy parówkę, czekamy aż się zarumieni i wrzucamy pomidorki. Smażymy krótką chwilę by pomidorki się nie rozpadły. Zmniejszamy ogień i dodajemy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem, dorzucamy szczypiorek. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy. Czekamy aż jajka się zetną w zależności od upodobań, słabiej lub mocniej. Podajemy na ciepło z grzankami.




1 komentarz:

Printfriendly