niedziela, 18 sierpnia 2013

Quesadilla z mozzarella, polędwicą łososiową i rukolą

Zainspirowane doskonałym połączeniem sera mozzarella z rukolą postanowiłyśmy wymyślić jakąś przekąskę z tymi dodatkami. Wykorzystałyśmy do tego placki z tortill i trochę wędliny. Wyszły super szybkie i bardzo smaczne zapiekane trójkąty. Szczerze polecamy każdemu kto potrzebuje szybkiej przystawki lub przegryzki w ciągu dnia.




Składniki:
  • 2 placki do tortilli
  • 2 kulki mozzarelli
  • 7 plastrów polędwicy łososiowej
  • Garść rukoli


Na placku od tortilli układamy pokrojoną w plastry mozzarellę. Na to kładziemy plastry polędwicy łososiowej. Wierzch nakrywamy drugim plackiem. Zapiekamy w mikrofalówce na funkcji grill około 2 minut ( w przypadku braku takiej funkcji proponujemy zapiec w piekarniku, gdyż w normalnej mikrofali placki strasznie rozmiękną). Wyjmujemy placek i kroimy w trójkąty. Podajemy na ciepło z rukolą i ewentualnie dodatkiem jakiegoś sosu.







2 komentarze:

  1. Pychotka!!!!
    Pozdrawiam
    http://myszkagotuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszna quesadilla, lososiowej uzylam od kani a palcki jakie stakie z lidla:)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly