piątek, 30 sierpnia 2013

Świeży sok marchwiowo-jabłkowy

Powoli zbliżamy się do końca lata.. ale nie ma się co smucić! Początek jesieni obfituje w wiele wspaniałych, smacznych, świeżych owoców i warzyw. A jak najłatwiej przemycić organizmowi witaminy i makroelementy z tych właśnie produktów? Najłatwiej, a przede wszystkim najszybciej w postaci soku! Wystarczy ledwie 5 minut i już możemy cieszyć się wspaniałym, naturalnie mętnym sokiem z ulubionych owoców i warzyw!






Czas przygotowania: 5 minut
Ilość porcji: 2 kieliszki

Składniki:

  • 3 jabłka
  • 3 marchewki

Jabłka i marchewki dokładnie myjemy. Wkładamy do sokowirówki i wyciskamy sok. Nalewamy do szklanek i podajemy :) W ciepłe dni najlepiej użyć produktów z lodówki wtedy sok będzie chłodny bez konieczności rozwadniania go lodem.



1 komentarz:

Printfriendly