Dzisiaj propozycja tradycyjnych gołąbków przygotowanych w
innowacyjny sposób, a mianowicie na parze. Sam proces przygotowania nie różni
się za dużo od tego co znamy, jednak zamiast gotować je w garnku to
przygotowujemy na parze. Wychodzą pyszne, lekkie gołąbki o unikalnym
fantastycznym smaku. Naprawdę polecamy wypróbować.
Strony
▼
czwartek, 30 stycznia 2014
wtorek, 28 stycznia 2014
Jajecznica z awkado
Dzisiaj propozycja na dość nie typową jajecznicę, gdyż z
dodatkiem zacnego awokado. Ten bogaty w witaminy i składniki odżywcze owoc
zazwyczaj jest używany do koktajli i deserów. U nas w wersji śniadaniowej z
jajecznicą. Warto spróbować, bo danie jest nie tylko zdrowe, idealne dla kobiet
w ciąży, diabetyków czy osób mających problemy z wątroba, ale również bardzo
smaczne :)
poniedziałek, 27 stycznia 2014
środa, 22 stycznia 2014
Tartaletki z serem ricotta, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Dzisiaj przepis na bardzo smaczne
i niezwykle szybkie w przygotowaniu tartaletki ze szpinakiem i serem ricotta, a
całość zwieńczona pomidorkami koktajlowymi. Samo przygotowanie tartaletek nie
zajmie więcej niż kwadrans, jednakże należy czekać nieco na ich upieczenie. Jednak warto bo są niezwykle aromatyczne i pyszne w smaku :)
wtorek, 21 stycznia 2014
Lekki piankowy tort na zimno
Dzisiaj dzień babci. Z tej okazji życzymy wszytskim babciom wiele zdrowia i szczęścia. :) Wnukom z kolei proponujemy przygotować jakieś fajne ciasto dla babć. Dzisiejszy przepis jest idealny do tego. Bardzo szybki w
przygotowaniu, lekki i niezwykle smaczny tort na zimno. Udaje się zawsze i
każdemu, dlatego bez obaw możecie go zrobić.
poniedziałek, 20 stycznia 2014
Kaczka z jabłkami i żurawiną
Dzisiaj przepis na wspaniałą aromatyczną kaczkę z jabłkami i
żurawiną. Sama kaczka nie wymaga dużej pracy przy przygotowaniu. Jedynym jej
mankamentem jest długi czas pieczenie. Podczas gdy w całym mieszkaniu unosi się
już pyszny i aromatyczny zapach to my musimy nadal czekać, aż kaczką dojdzie.
Jednak kiedy jest już gotowa to nie można się jej oprzeć. :)
czwartek, 16 stycznia 2014
Czekoladowy sernik na zimno
Dzisiaj przepis na przepyszne
potrójnie czekoladowy sernik na zimno. Przepis zaczerpnięty z tej strony,
jednak jego wykonanie nieco odmienne. Sernik jest niezwykle prosty w wykonaniu
choć wymaga sporo pracy, głównie przez oczekiwanie na schłodzenie się
poszczególnych warstw. Jednak warto go zrobić, bo jest pyszny i mega słodki :)
środa, 15 stycznia 2014
wtorek, 14 stycznia 2014
poniedziałek, 13 stycznia 2014
Frytki z piekarnika
Pochodzimy ze stolicy
Wielkopolski, gdzie królują ziemniaki. Jednym z najpopularniejszych dań z tego
warzywa są frytki. Jednak przyrządzane w głębokim tłuszczu, nie są zbyt dobre
dla naszego organizmu. Dzisiaj chciałybyśmy zaproponować alternatywę dla tak
przygotowywanych frytek. Mianowicie proponujemy frytki z piekarnika, które się
pieką, a nie smażą. Efekt jest zaskakujący, mamy bardzo smaczne chrupiące
fryteczki, które można jeść kilogramami :)
niedziela, 12 stycznia 2014
Podwójnie truskawkowe ciasto na zimno
Dzisiaj propozycja na pyszne
ciasto truskawkowe bez pieczenia. Mimo zimy miałyśmy ogromną ochotę na
truskawki i myślałyśmy co by tu z nimi apetycznego zrobić. Wymyśliłyśmy ciasto składające
się z biszkoptów, musu i kremu truskawkowego. Przygotowuje się je w lodówce i
nie wymaga pieczenia. Jest bardzo proste w wykonaniu i niezwykle smaczne.
Polecamy naprawdę każdemu! :)
piątek, 10 stycznia 2014
Krokiety z mięsem mielonym w sosie pomidorowym przygotowane na parze
Dzisiejszy przepis wymaga
posiadania parowaru. Jeśli macie taki, a rzadko go używacie czas to zmienić! Parowar
pozwala przygotować wyśmienity warzywa, pełne kolorów i witamin, ale równie
dobrze sprawdza się w przyrządzaniu mięsa. Nasza propozycja to odpowiednio
doprawione mięso mielone zawinięte w naleśniki i uparowane. Podajemy je z sosem pomidorowym, który doskonale dopełnia smak. Ostrzegamy jednak, ze danie to jest
bardzo smaczne i bardzo sycące ;)!
czwartek, 9 stycznia 2014
środa, 8 stycznia 2014
Kurczak po meksykańsku
Piersi z kurczaka jako mięso
niezbyt drogie, a przy tym zdrowe gości na naszym stole dość często. Jednak
dzięki rozmaitym sposobom przyrządzenia nie przykrzy się i można je jeść
naprawdę często. Dzisiaj propozycja podania kurczaka po meksykańsku. Oczywiście
z typowymi daniami meksykańskimi ma nie wiele wspólnego :)... ale jest wyjątkowe
i pyszne w smaku. Przy tym można je przyrządzić bardzo łatwo w krótkim czasie. Polecamy!
wtorek, 7 stycznia 2014
poniedziałek, 6 stycznia 2014
Sok mandarynkowy
Dzisiaj bardzo prosty pomysł co zrobić ze starymi mandarynkami. Nam po świętach się już nieco przejadły, a trochę nam ich zostało. Postanowiłyśmy zatem zrobić z nich sok w sokowirówce. Pomysł doskonały. Wyszedł wspaniały, świeży, zdrowy, słodki soczek. Polecamy każdemu!