wtorek, 3 września 2013

Pasta jajeczna

Uwielbiamy jajka. Mogłybyśmy je jeść w każdej ilości i formie :) A jedną z naszych ulubionych form spożywania jajek jest pasta jajeczna. Ze szczypiorkiem i świeżą bagietką po prostu pychotka! Nigdy nie możemy się jej oprzeć i zjadamy całą od razu :)





Składniki:

  • 2 jajka
  • łyżka majonezu
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól,pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Następnie rozgniatamy widelcem na masę oraz dodajemy majonez. Doprawiamy według uznania solą i pieprzem. My zazwyczaj pieprz omijamy i dodajemy tylko niewielką ilość soli ziołowej. Szczypiorek myjemy,kroimy i dorzucamy do pasty. Całość mieszamy i nakładamy na bagietkę. Pasta nadaje się od razu do spożycia, ale świetnie sprawdzi się również w kanapkach do szkoły, czy pracy.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly