sobota, 1 kwietnia 2017

Jajka w sosie jogurtowo-rzeżuchowym

Ciekawy dodatek do obiadu, czy śniadania może niekiedy zmienić cały posiłek. Nowy, aromatyczny sos, czy fajna surówka mogą nadać daniu całkiem innowacyjny charakter. Sos jogurtowy z rzeżuchą jest bardzo smacznym dodatkiem do jajek podczas uczty śniadaniowej, jeśli go nie znacie polecam wypróbować :)




Składniki:
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 2 spore garści rzeżuchy
  • Przyprawy: sól, pieprz, odrobina suszonego czosnku


Wszystkie składniki sosu umieszczamy w misce blendera i dokładnie ucieramy na gładki sos. Polewamy ugotowane jajka albo podajemy sos osobno. Smacznego.






1 komentarz:

  1. takie proste, super na śniadanie, jutro spróbuję;)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly