poniedziałek, 5 marca 2018

Surówka z kiszonej kapusty z selerem naciowym



Surówka z kiszonej kapusty jest zawsze dobrą opcją do obiadu. Tym razem proponujemy ją w wersji z selerem naciowym, nadaje on delikatnej nuty chrupkości ;) Polecamy





Ilość porcji: 3-4
Składniki:
  • 300g kiszonej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 małe jabłko
  • 1 mała marchewka
  • ½ łodygi selera naciowego
  • Łyżeczka oleju lnianego
  • Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól

Kosztujemy kapustę kiszoną, jeśli jest gorzka to płuczemy wodą. Następnie kroimy kapustę na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Marchewkę i jabłko myjemy, obieramy ze skórki. Trzemy na tarce o dużych oczach i dodajemy do kapusty. Cebulę obieramy i siekamy na kawałki. Selera przekrajamy na pół i siekamy w plasterki. Wszystko umieszczamy w jednej misce i doprawiamy przyprawami oraz olejem, mieszamy. Odstawiamy na pół godzinki do przegryzienia w chłodne miejsce i podajemy. Smacznego.





1 komentarz:

Printfriendly