poniedziałek, 9 września 2013

Sałatka z rukolą, serkiem camembert i gruszką

Wprawdzie za oknem deszcz i ponury jesienny klimat to my nadal w letnich nastrojach. A latem najlepiej smakują lekkie sałatki. Dzisiaj na bazie rukoli z wykorzystaniem sezonowej gruszki.Prosta i szybka w wykonaniu, a za to jaka pyszna!




Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki:

  • 1 serek camembert 
  • 1 mała gruszka
  • Garść rukoli 
  • Ocet balsamiczny 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek 3 łyżki
  • Orzechy włoskie 4 sztuki.




Na talerzu układamy rukolę. Na to kładziemy pokrojony w paseczki ser. Gruszkę obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy na sałatkę. Posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi. Przyrządzamy sos z octu i oliwy. Polewamy przygotowane sałatki i zajadamy. Jako dodatek do sałatki możemy podać np. grzanki.




4 komentarze:

Printfriendly