poniedziałek, 18 grudnia 2017

Surówka z kiszonej kapusty

Przedstawiam Wam hit ostatnich dni na naszym stole obiadowym: prosta, szybka surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem bez dodatku cukru. Pyszna, zdrowa i wzmacniająca naszą odporność. Idealna na chłodniejsza aurę za oknem (i nie tylko)!




Ilość porcji: 3-4
Składniki:
  • 300g kiszonej kapusty
  • 1 małe jabłko
  • 1 mała marchewka
  • Łyżeczka octu jabłkowego
  • Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól


Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Marchewkę i jabłko myjemy, następnie obieramy ze skórki. Trzemy na tarce o dużych oczach i dodajemy do kapusty. Doprawiamy przyprawami oraz octem i mieszamy. Odstawiamy na pół godzinki do przegryzienia i podajemy. Smacznego.






1 komentarz:

  1. dziś miałam do obiadu, zimą lubię ją zajadać ;)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly