środa, 13 marca 2013

Jajka w skorupkach

Dzisiejsza propozycja jest daniem typowo Wielkanocnym, choć można ją równie dobrze ugotować w jakikolwiek inny dzień roku. Bardzo proste i smakowite danie śniadaniowe. W dodatku niezwykle ciekawie wyglądające :)



Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 2

Składniki:
  • 2 jajka
  • Łyżka masła 
  • Pół łyżeczki zieleniny ( do wyboru szczypiorek, pietruszka, koperek lub  mix tych ziół)
  • Bułka tarta
Jajka gotujemy na twardo. Następnie przekrajamy na pół, koniecznie w skorupkach.  Delikatnie, przy pomocy łyżeczki wydłubujemy środek skorupki. Siekamy białko  i żółtko. Dodajemy do nich zioła i nieco masła. Wszystkie składniki mieszamy. Możemy nieco posolić. Powstałym farszem napełniamy skorupki. Posypujemy je bułką tartą. Na patelni rozgrzewamy pozostałe masło. Umieszczamy jajka bułką tartą do dołu. Chwilę smażymy, aż do zarumienia  i gotowe!







2 komentarze:

  1. Ładnie to wygląda.. A szukałam czegoś nowego na Wielkanoc akurat :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mamy nadzieje zatem, ze skorzystasz z naszego przepisu :) Wkrótce kolejne ciekawe propozycje na Wielkanoc.

      Usuń

Printfriendly