poniedziałek, 10 sierpnia 2015

Pieczone banany z grilla

Prosty deser z grilla? Nic łatwiejszego. Wystarczy pod koniec grillowania wrzucić na ruszt kilka bananów i zostawić by się w spokoju opiekały. Po jakimś czasie mamy pyszne, rozpływające się owoce, które idealnie komponują się ze szczyptą cynamonu, czy lodami!





Czas przygotowania: 5 minut + czas na grillowanie
Ilość porcji: 4
Składniki:
  • 4 banany
  • Szczypta cynamonu
  • Polewa czekoladowa
  • Lody waniliowe


Banany układamy na grillu i zostawiamy, aż skórka całkowicie sczernieje.  Czas pieczenia zależy od stopnia rozgrzania grilla. Następnie skórkę banana rozcinamy a ciepłe owoce posypujemy cynamonem i polewamy odrobiną sosu czekoladowego. Podajemy najlepiej z lodami waniliowymi. Banany można również wyjąć ze skórek i bezpośrednio ułożyć na talerzu. Smacznego :)





14 komentarzy:

  1. super pomysł i nie wiem czemu na niego nie wpadłam, nie jem mięsa to następnym razem wykorzystam banany :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności, banany z grilla to mój ulubiony deser latem :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. SUper pomysł z tymi bananami z grilla;)

    OdpowiedzUsuń
  4. ojoj jeszcze czegoś takiego nie spotkałam:D

    OdpowiedzUsuń
  5. do lodów byłyby idealne, szczególnie w taką pogodę;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy takich nie jadłyśmy ale normalnie nam apetytu narobiłaś :P

    OdpowiedzUsuń
  7. Miałam okazję jeść takie banany, smakują cudownie;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ostatnio robiłam sobie takie banany z grilla, faktycznie smakują świetnie! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pycha!
    Mój ulubiony deser z grilla

    OdpowiedzUsuń
  10. Pycha!
    Mój ulubiony deser z grilla

    OdpowiedzUsuń
  11. dziś to by się przydały banany z zamrażarki xd

    OdpowiedzUsuń
  12. Fajny pomysł, nigdy na to nie wpadłam, a musi być pysznie :)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly