wtorek, 23 sierpnia 2016

Pasta z tuńczyka

Jeśli znudziły Ci się dodatki do chleba, którymi raczysz się na co dzień to jest przepis dla Ciebie. Pasta przygotowywana z tuńczyka i serka jest fajną (i zdrową!) alternatywą na smarowidło do chleba. Jej delikatny smak i wilgotna konsystencja sprawia, że nawet dzieci jedzą ją z ochotą. Polecamy!




Potrawa wolna od glutenu.
Ilość porcji: 8 – 12
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
  • Puszka tuńczyka w sosie własnym o wadze 180g (po odsączeniu zostaje 130g tuńczyka)
  • 130g serka naturalnego śmietankowego
  • Łyżka jogurtu naturalnego
  • Łyżka majonezu
  • Szczypiorek
  • Kolorowy pieprz

W misce umieszczamy odsączony tuńczyk, następnie dodajemy serek, majonez, jogurt i szczypiorek. Mieszamy składniki i doprawiamy utartym pieprzem kolorowym. Gotową pastę przechowujemy w lodówce. Możemy podawać z ziarenkami kolorowego pieprzu. Smacznego.















8 komentarzy:

  1. Uwielbiam! Przygotowuję podobną pastę tylko z tuńczykiem, jajkiem, jogurtem naturalny oraz ogórkiem kiszonym ;d wersja tej pasty tylko w bardziej fit wydaniu ,a po przepis zapraszam na mojego bloga ;d

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam pastę z tuńczyka i często robię <3 mniam!

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly