piątek, 20 marca 2015

Jajka przepiórcze w sosie majonezowym

Bardzo prosta, smaczna propozycja na przekąskę podczas Śniadania Wielkanocnego. Wystarczy zmieszać elementy sosu, ułożyć ugotowane jajka i gotowe. Sos można dowolnie doprawić wedle preferencji domowników, dorzucić do niego czosnek lub ostrą paprykę. Szczypiorek można zastąpić koperkiem lub rzeżuchą. Co kto lubi J



Potrawa wolna od glutenu. 
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
  • 6 jajek przepiórczych
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • szczypiorek
  • Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól,


Jajka przepiórcze gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek. Elementy sosu umieszczamy w miseczce, doprawiamy oraz dodajemy posiekany szczypiorek (zostawiając szczyptę do posypania z góry). Całość mieszamy. Sos wylewamy na talerz, układamy w nim jajka i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.





Wielkanocne Smaki - edycja V Wielkanocne Smaki - edycja VALE JAJA!

13 komentarzy:

  1. świetna propozycja świąteczna

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealne na świąteczny stół :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają jak małe mozzarelle. Świetna alternatywa na śniadanko ;-)
    knife&spoon

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy nie jadłam tych jajek. Bardzo fajny pomysł na wielkanocny stół :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jadłyśmy kiedyś te jajka ale strasznie trudno się obierały... Chyba jednak wolimy zwykłe :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajne, lekkie i wiosenne wydanie jajek :) też je dzisiaj kupiłam....

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja też nie próbowałam, ale może w Święta będzie okazja:)

    OdpowiedzUsuń
  8. jajeczka przepiórcze są delikatniejsze w smaku, bardzo je lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  9. ciekawa jestem tych jajek, jeszcze nie miałam okazji spróbować

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo ciekawy pomysł, jedynie sos majonezowy zamieniłabym na jogurtowy :)

    OdpowiedzUsuń
  11. na bogato :D wyglądają cudnie!

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly