wtorek, 9 lipca 2013

Naleśniki z nadzieniem serowo-jagodowym

Nareszcie nadszedł sezon na kolejne letnie owoce: jagody, maliny, poziomki, czereśnie, agrest i porzeczki. My osobiście nie mogłyśmy się doczekac by wykorzystać je do przygotowania obiadów, deserów, a nawet śniadań. Dziś przedstawimy Wam przepis  na  naleśniki z farszem serowo-jagodowym, które jak wiadomo, sa dobre na każdą pore dnia i roku :)



Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:
  • 4 naleśniki przygotowane według tego przepisu
  • 100g  chudego twarogu
  • Małe opakowanie jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki brązowego cukru ( ilość można według upodobań zwiększać lub zmniejszać)
  • 200g jagód
  • 50g gorzkiej czekolady
Naleśniki smażymy i odkładamy do ostygnięcia. Twaróg intensywnie mieszamy z jogurtem i cukrem. Na chłodne naleśniki nakładamy masę serową, a na to rozsypujemy jagody i zawijamy naleśnik w rulonik. Z wierzchu polewamy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej i posypujemy kilkoma jagodami. Czekoladę można ominąć lub zastąpić np. bitą śmietaną :) Smacznego!






1 komentarz:

  1. Uwielbiamy naleśniki:) Te ze świeżymi owocami są najlepsze:) pozdrawiamy:D

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly