piątek, 8 listopada 2013

Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem

Dzisiaj bardzo prosty przepis na surówkę z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem. Produkty te są bardzo łatwo dostępne zarówno jesienią, jak i zimą. Jest to więc idealna porcja witamin w chłodne, wietrzne dni :)



Składniki:
  • 350g kapusty kiszonej
  • 1 jabłko
  • 1marchewka
  • Pół pęczku pietruszki
  • Łyżka oliwy
  • Sól, pieprz
  • 1/3 łyżeczki cukru
Kapustę kiszoną siekamy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski. Jabłko oraz marchewkę myjemy i obieramy. Na grubych oczkach trzemy jabłko, a na średnich marchewkę. Pietruszkę siekamy i dorzucamy do pozostałych składników. Całość mieszamy i doprawiam oliwą, cukrem, szczyptą soli i pieprzem. Podajemy jako dodatek do obiadu. Smacznego.


2 komentarze:

  1. Dokładnie, klasyka, ale jakże pyszna klasyka. Nie wiele czasu, a efekt rewelacyjny

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly