sobota, 21 czerwca 2014

Makaron z sosem z sera pleśniowego i pomidorów

Dzisiejsza propozycja to stare danie w nowej odsłonie. Pyszny, aromatyczny sos powstały na bazie sera z niebieską pleśnią oraz pomidorów. Sos bardzo szybki w przygotowaniu i niezwykle smaczny. Wystarczy dodatek ulubionego makaronu i danie obiadowe gotowe dosłownie w 10 minut.




Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki:
  • Cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Puszka pomidorów krojonych 
  • 2 opakowania sera z niebieską pleśnią
  • Ulubiony makaron
Nastawiamy osoloną wodę na makaron, a gdy woda zacznie wrzeć wrzucamy makaron do garnka i gotujemy al dente. W czasie kiedy makaron się gotuje kroimy cebule w półtalarki. Rozgrzewamy kapkę oleju i podsmażamy cebulę na patelni. Przeciskamy do niej dwa ząbki czosnku, uważając by się nie przypalił. Dodajemy pomidory krojone bez skórki oraz pokrojony na kawałki ser z niebieską pleśnią. Całość trzymamy na ogniu póki ser się nie rozpuści. Nakładamy makaron na talerz, polewamy powstałym sosem i zajadamy na ciepło.




8 komentarzy:

  1. Danie w sam raz dla takiego łasucha jak ja;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne i.... też z pomidorkami :)) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam połączenie sera pleśniowego i pomidorów, pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Danie idealne ,bardzo lubię.

    OdpowiedzUsuń
  5. jadam makaron z samym serem pleśniowym - jest pyszny. z pomidorami na pewno też. mniam! pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  6. mm.. zdjęcia są przeapetyczne!

    OdpowiedzUsuń
  7. No cóż makaron jest dobry na każdą pogodę, każdy humor i każdą okazję. Pyszny makaron :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Super przepis :) Danie wygląda apetycznie

    Papierowe produkty zamawiam z hurtowni opakowań gastronomicznych https://tedmark.pl/ :)

    Warto zapoznać się z pełną ofertą sklepu.

    Polecam!

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly