wtorek, 31 marca 2015

Jajka z farszem z żółtego sera

Przygotowując farsz do jajek zawsze mam tysiące pomysłów. Najtrudniej jest wybrać ten jeden, najfajniejszy.  Zazwyczaj najprostszy przepis jest najbardziej smaczny. Tak było i tym razem. Żółtko wymieszałam z żółtym serem, majonezem i przyprawami. Posypałam zielonym dodatkiem i gotowe. Piękne, fajne i smaczne jajka na Wielkanocny stół gotowe :)




Potrawa wolna od glutenu. 
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:

  • 2 jajka 
  • 1 łyżka drobno startego żółtego sera* 
  • 1 łyżka majonezu
  • Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól
*Możemy użyć odrobinę kurkumy, aby nadzienie miało bardziej intensywny kolor.

Jajka gotujemy na twardo. Nożem nacinamy jajko z boku (tak jak na zdjęciu) i wydrążamy żółtko. Rozcieramy wraz z serem i majonezem, dodajemy przyprawy i napełniamy jajka. Posypujemy rzeżuchą lub innym zielonym dodatkiem. Smacznego







Wielkanocne Smaki - edycja V Wielkanocne Smaki - edycja VALE JAJA!

14 komentarzy:

  1. Tak faszerowanego jajka nie jadłam, pysznie wygląda;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jajka pysznie smakują z każdym farszem :) Wyglądają smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tez lubię ser żółty w połączeniu z jajkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super pomysł na podkręcenie koloru ;-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Też nigdy nie mogę się zdecydować:) Ta propozycja mi się podoba:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ach, już nie mogę się doczekać faszerowanych jajek :)

    OdpowiedzUsuń
  7. też uwielbiam faszerowane jajka, taki farsz jest prosty i pyszny :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. super pomysł który tez może sprawdzić na świąteczny stół:)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly