poniedziałek, 25 września 2017

Zielony koktajl ze szpinakiem i sokiem z brzozy

Cały świat zwariował na punkcie zielonych koktajli. My przekonałyśmy się do nich już dawno temu ! Od tego czasu pijemy je regularnie w rozmaitych konfiguracjach :) Naszym najnowszym odkryciem jest dodatek do nich soku z brzozy. Tak, tak z brzozy! Pyszny naturalny sok bez grama cukru, a w dodatku nasz polski rodzimy produkt z Oskoła. Do tego trochę szpinaku, banana i pyszny koktajl gotowy :)


wtorek, 19 września 2017

Mini pizze z cukinii

Kochamy cukinie, a raczej jedna z nas kocha, a druga… po prostu lubi. Nieustannie szukamy sposobu by podać je w nowy, ciekawy sposób. Całkiem niedawno koleżanka z pracy podpowiedziała nam bardzo fajny przepis na podanie tego wyśmienitego warzywa. Wystarczy zrobić z niego pizze :) tak, tak właśnie pizze z żółtym serem i szynką. Powstaje fantastyczna ciepła przystawka, która idealnie komponuje się z winem Mionetto Prosecco produkowanym przez HENKELL & CO. VINPOL Polska Sp. Z o.o.

sobota, 2 września 2017

Piersi z kurczaka nadziewane szynką serrano i jarmużem

W lipcu miałyśmy okazję uczestniczyć w konferencji dla blogerów, podczas której brałyśmy udział w rozmaitych warsztatach kulinarnych. Jedne z nich były dedykowane kuchni francuskiej, a przyrządzałyśmy tam między innymi pyszną pierś z kurczaka nadziewaną jarmużem i szynką serrano. Przepis na to kulinarne cudo przedstawiamy poniżej.

Printfriendly