czwartek, 10 sierpnia 2017

Street Food w Poznaniu: FryDay

Jeśli jesteście akurat w centrum Poznania i macie ochotę na absolutnie fantastyczne frytki 
to zapraszamy do wizyty na ulicę Wrocławską. Znajdziecie tam niezwykłe miejsce z 
tradycyjnymi frytkami lub ich alternatywą z fenomalnymi dodatkami. Każdy znajdzie tam coś pysznego dla siebie ;) 
Jaga

 

wtorek, 8 sierpnia 2017

Naleśniki z serem ricotta, szpinakiem i wędzonym łososiem z sosem beszamelowym

Przepis na to danie zobaczyłam na filmiku, który wyskoczył mi na facebooku. Wówczas pomysł na połączenie ricotty, szpinaku i wędzonego łososia wraz z sosem beszamelowym wydał mi się dość intrygujący. Zapomniałam o nim na jakiś czas, aż natrafiłam na promocyjną cenę wędzonego łososia (który jak wiadomo do tanich nie należy niestety L) Przepis postanowiłam wypróbować i zobaczyć efekty. Wyszło bardzo smacznie.

środa, 2 sierpnia 2017

Kanapeczki z serem camembert i konfiturą wiśniową

Latem chętnie zamieniamy nasze cztery ściany na plener. Z wielką chęcią wychodzimy odpoczywać w promieniach słońca lub wręcz przeciwnie aktywnie spędzać czas na świeżym powietrzu. Pikniki, grille, ogniska to stały element tych słonecznych dni, za którymi tęsknimy w zimowe wieczory. Mamy dla Was propozycje na przekąski podczas takich właśnie wypadów za miasto. Pyszne, delikatnie kanapeczki z serem camembert i konfiturą wiśniową, do tego możemy dodać melona owiniętego szynką. Szybkie i smaczne w przygotowaniu. Do takich przystanek, jak i letnich wypadów doskonale będzie się komponować wino Mionetto Prosecco produkowane przez HENKELL & CO. VINPOL Polska Sp. z o.o. Jest to włoskie delikatne wino musujące z regionu Treviso. Mionetto jest wytwarzane z białej odmiany winogron glera z wyczuwanalną nutą miodu, dojrzałego jabłka oraz białej brzoskwini. Idealnie chłodzi i orzeźwia w skwarne dni zostawiając delikatny owocowy posmak. 

Printfriendly