Jeśli znudziły Ci się dodatki do chleba, którymi raczysz się
na co dzień to jest przepis dla Ciebie. Pasta przygotowywana z tuńczyka i serka
jest fajną (i zdrową!) alternatywą na smarowidło do chleba. Jej delikatny smak
i wilgotna konsystencja sprawia, że nawet dzieci jedzą ją z ochotą. Polecamy!
wtorek, 23 sierpnia 2016
czwartek, 18 sierpnia 2016
Sałatka z buraka z fetą
Moja miłość do buraków nadal trwa. Co dzień goszczą na moim
talerzu w rozmaitej postaci. Tym razem postanowiłam przyrządzić z nich sałatkę.
Bardzo prostą w przygotowaniu, dosłownie 4 składniki, chwilka roboty i gotowe.
Idealna jako lunch, czy dodatek do obiadu. Szczerze zachęcam do wypróbowania tego przepisu!
wtorek, 16 sierpnia 2016
Kurczak w sosie śmietanowym z kurkami
Sezon na grzyby w tym roku rozpoczął się wyjątkowo wcześnie.
Niezwykle nas to cieszy bo jesteśmy fankami kurek, podgrzybków i borowików. Na początek
proponujemy bardzo prosty przepis na kurczaka w sosie śmietanowym z dodatkiem
kurek.
piątek, 5 sierpnia 2016
Pstrąg pieczony z bobem i ziemniaczkami
Sezon na bób powoli zmierza ku końcowi. Mam jednak nadzieję,
że zdążycie jeszcze wypróbować przepis na pstrąga pieczonego z bobem i
ziemniaczkami. Jest to bardzo fajny i prosty przepis na pyszny obiad.
środa, 3 sierpnia 2016
Lodziarnie w Poznaniu: Marina (ul. Woźna 18, obok Starego Rynku)
Królowa może być tylko
jedna! Niekwestionowaną królową poznańskich lodziarni jest Marina. Pisaliśmy
już o niej w zeszłym roku, jednak teraz lokal ma nową lokalizacje, stąd
postanowiłyśmy napisać o niej kilka słów więcej :)
Lodziarnia: Marina
Adres: ul.Woźna 18
Godziny otwarcia: środa – niedziela 13.00 – 20.00
Subskrybuj:
Posty (Atom)