Na takie upały nie ma jak chłodnik. Uwielbiamy latem, w
słoneczny dzień zajadać się zupką z botwinki na zimno :) Dzisiaj mamy dla Was
przepis na ekspresowy chłodnik, który uda się każdemu!
piątek, 24 czerwca 2016
piątek, 17 czerwca 2016
Kaszotto z kurczakiem, botwinką i czerwoną soczewicą
Póki mamy wysyp świeżych, fantastycznych, pachnących
warzyw staramy się je przemycać w każdym możliwym posiłku. Ostatnio jesteśmy również fankami kasz wszelkiej maści i kolorów. Stąd powstało nasze zamiłowanie do kaszotto. Robimy je bardzo często, zazwyczaj każde nieco inaczej. Jednak tym razem wyszło nam tak fajne w smaku, że dokładnie zanotowałyśmy przepis i dzielimy się nim z Wami :)
sobota, 11 czerwca 2016
Truskawkowa woda smakowa
Macie czasami ochotę na wodę o jakimś posmaku? Nie chcecie jednak
kupować gotowych wód smakowych, który skład chemiczny jest niekiedy dłuższy niż
zupek chińskich. Mamy dla Was idealną propozycję. Zróbcie taką wodę sami :)
Przygotowanie jest banalnie proste, a smak fantastyczny. Jest to również idealna propozycja dla dzieci, które nie przepadają za "czystą" wodą.
wtorek, 7 czerwca 2016
Burgery z buraka
Zawsze na wiosnę mamy ogromną ochotę na warzywa w każdej
postaci. Zachodzimy do naszego ulubionego straganu i przepadamy… oprócz
obowiązkowych truskawek, które pięknie czerwienią się ze stoiska kupujemy pełno
fantastycznych, kolorowych warzyw. O tej porze roku wyglądają niesamowicie i
dziwnym trafem smakują zupełnie inaczej niż w pozostałych miesiącach :) Zgodnie
z naszym etapep na warzywa postanowiłyśmy zrobić burgery z buraków. Nie żebyśmy
rezygnowały z mięsa, co to to nie… ale jest to zdecydowanie miła i pyszna
odmiana dla tradycyjnych, mięsnych burgerów. Serdecznie polecamy!
Pomysł na burgery z buraka podpowiedziała nam moja koleżanka
z pracy za co jej serdecznie dziękuje :)
Etykiety:
Buraki,
Cebula,
Czosnek,
Danie obiadowe,
Kasza jaglana,
Mąka pełnoziarnista,
Nasiona słonecznika,
Natka pietruszki,
Olej rzepakowy,
Sylwester
Subskrybuj:
Posty (Atom)