Kurczak w czerwonym winie to flagowe danie kuchni francuskiej. Słynęła z niego między innymi mistrzyni Julia Child. Przygotowanie tego dania w oryginalnej wersji jest nieco trudne i może odstraszać, dlatego przygotowałyśmy dla Was uproszczoną wersję tego dania. Mimo, że łatwiejsze w przygotowaniu to nic nie
traci z kruchości mięsa i wyrazistego smaku sosu na bazie czerwonego wina. Danie
to doskonale nadaje się na obiad rodzinny czy przyjęcie. Można je przygotować wcześniej
(nawet poprzedniego dnia), a przed przyjściem gości tylko odgrzać, będzie
wówczas równie smaczne, jak zaraz po przygotowaniu.
sobota, 25 listopada 2017
wtorek, 14 listopada 2017
Mini serniczki z malinami i jeżynami
Ostatni kilka dni spędziłam w łóżku rozłożona chorobą. Przez
pierwsze dni nie miałam ochoty na jedzenie (ani na cokolwiek prawdę mówiąc), jednak
kiedy poczułam się lepiej… wróciła chęć
na słodkie co nieco. Z pomocą przyszli moi synowi, którzy zaoferowali się, że
upieką coś pysznego. Jak powiedzieli, tak też zrobili i z moją (naprawdę niewielką
pomocą) powstały pyszne mini serniczki z bitą śmietaną i owocami. (ps. nawet posprzątali
po sobie :))
Subskrybuj:
Posty (Atom)