Jeśli znudziły Ci się dodatki do chleba, którymi raczysz się
na co dzień to jest przepis dla Ciebie. Pasta przygotowywana z tuńczyka i serka
jest fajną (i zdrową!) alternatywą na smarowidło do chleba. Jej delikatny smak
i wilgotna konsystencja sprawia, że nawet dzieci jedzą ją z ochotą. Polecamy!
Potrawa wolna od glutenu.
Ilość porcji: 8 – 12
Ilość porcji: 8 – 12
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- Puszka tuńczyka w sosie własnym o wadze 180g (po odsączeniu zostaje 130g tuńczyka)
- 130g serka naturalnego śmietankowego
- Łyżka jogurtu naturalnego
- Łyżka majonezu
- Szczypiorek
- Kolorowy pieprz
W misce umieszczamy odsączony tuńczyk, następnie dodajemy
serek, majonez, jogurt i szczypiorek. Mieszamy składniki i doprawiamy utartym pieprzem
kolorowym. Gotową pastę przechowujemy w lodówce. Możemy
podawać z ziarenkami kolorowego pieprzu. Smacznego.
Uwielbiam takie pasty, pysznie !
OdpowiedzUsuńUwielbiam! Przygotowuję podobną pastę tylko z tuńczykiem, jajkiem, jogurtem naturalny oraz ogórkiem kiszonym ;d wersja tej pasty tylko w bardziej fit wydaniu ,a po przepis zapraszam na mojego bloga ;d
OdpowiedzUsuńjaka smakowita pasta:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pasty na kanapki :)
OdpowiedzUsuńnawet bym jadła;D
OdpowiedzUsuńuwielbiam pastę z tuńczyka i często robię <3 mniam!
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczna propozycja :-)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczna propozycja :-)
OdpowiedzUsuń