Przedstawiam Wam hit ostatnich dni na naszym stole obiadowym:
prosta, szybka surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem bez dodatku
cukru. Pyszna, zdrowa i wzmacniająca naszą odporność. Idealna na chłodniejsza
aurę za oknem (i nie tylko)!
Ilość porcji: 3-4
Składniki:
- 300g kiszonej kapusty
- 1 małe jabłko
- 1 mała marchewka
- Łyżeczka octu jabłkowego
- Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól
Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do
miski. Marchewkę i jabłko myjemy, następnie obieramy ze skórki. Trzemy na tarce
o dużych oczach i dodajemy do kapusty. Doprawiamy przyprawami oraz octem i
mieszamy. Odstawiamy na pół godzinki do przegryzienia i podajemy. Smacznego.
dziś miałam do obiadu, zimą lubię ją zajadać ;)
OdpowiedzUsuń